Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Adnan Gemici'ye tepkiler sürüyor!

Adnan Gemici

Pazarcı esnafı Kerim Honca: Devraldığım pazar yerine onay imzası için 2 bin lira bağış istedi, vermeyince imza atmadı”

Bandırma Tuhafiyeciler, Manifaturacılar ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici’ye tepkiler artarak sürüyor. Gemici’nin, pazar yerlerini başka esnaftan devralırken, belediyeye tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği halde Oda üyesi esnaftan Odaya “bağış” bedeli ismi altında paralar istemesi, bu paraları ödemeyenlere yer tahsisi yapmaması nedeniyle tepkilere katılan Kerim Honca, şunları söyledi:
“Bandırma’da, 2003’ten beri esnaflık yapıyorum. Ayşe Ün isimli esnaf arkadaşımdan pazar yerini devralırken, belediyeye giderek tüm yasal zorunlulukları yerine getirdim. Belediyemize, yer devir parası olarak önce 796, sonra 250 lira ödedim. Pazar yeri başvuru ücreti olarak ise 120 lira yatırdım. Belediye Tahsilat Şefi İbrahim Öztay’ın imzasıyla pazartesi pazarı, 14. Sokak’ta, 17-18 parselde tezgâh açmamda bir sakınca olmadığı yazıyla belirtilerek, bu yılın 11. ayında bu yerin tarafıma devrinin gerçekleşmesi gerektiği bildirildi. Hatta yerini devraldığım bu arkadaşın 2 bin liralık borcunu da ödedim. Ancak, bunlara rağmen bağlı olduğumuz Odanın başkanı Adnan Gemici’nin, yerin tahsisine imza atmak için tarafımdan 2 bin lira bağış yapılmasını istemesi nedeniyle yerin devri gerçekleşmedi. Çünkü, bu isteğin yasal olmaması nedeniyle bu 2 bin lirayı ödemedim. Bu nedenle Adnan Gemici, tarafıma yer tahsis belgesini imzalamıyor. 06.03.2010’dan beri yer tahsisini bekliyorum ve pazartesi pazarındaki yerimi devir yapılmadan açmak zorunda kalıyorum. Benim tezgâhımda 2 bin liralık mal yokken, benden istenen 2 bin lirayı neden ve nasıl vereyim? Kaldı ki, Oda başkanı Adnan Gemici, kendi yandaşlarından bağış istemeden imza atarak, zaten zor geçinen çok sayıda esnaftan 2 bin liraları bile aşan bağışlar istemektedir.”
Bilindiği gibi Gemici’nin bu yasa ve yönetmeliklere aykırı uygulaması ile ilgili olarak Ozan Kapçak isimli esnaf tarafından Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı